zaterdag 5 februari 2011

Benidorm Bastards (2): Korte broek


Terwijl het in Nederland behoorlijk aan het waaien is en er dus waaiers opgezet kunnen worden, vertrokken Jan en ik vanmorgen opnieuw onder een strak blauwe hemel en een steeds warmer wordende zon. Rond het middaguur hadden we de Col de Rates bereikt die door ons gebruikt ging worden al trainingsobject.

Om enkele intensieve blokjes te rijden, startten we aan de voet en reden twaalf minuten in hartslagzone D3 omhoog. Als de tijd verstreken was, rechtsomkeert maken, tien minuten rust houden en opnieuw twaalf minuten omhoog. In totaal vier keer twaalf minuten D3 omhoog.

Voordat we begonnen met onze fanatieke blokkentraining hebben we besloten de arm- en beenstukken uit te trekken, want het was er immers warm genoeg voor. Een graad of 23 is doorgaans wel voldoende om niet meer als een ingepakte sneeuwman op de fiets te zitten. Heerlijk, de eerste kilometers van 2011 in korte broek.

In z'n totaliteit reden we vier uur voordat we weer terugkwamen in Benidorm. Dit maal gelukkig zonder kettingbreuk of andere ongein. Als afsluiter nog een kop koffie aan de boulevard. Ook de pastamaaltijd smaakte weer bijzonder goed, dus zie ik alweer uit naar dag drie!