zaterdag 15 januari 2011

Yes, waaiertraining

Na een avontuur in Costa Rica, een jaarwisseling en al dat soort gesnor, was het vandaag tijd voor de eerste georganiseerd Grontmij Team Amsterdam training. Met zestien man trokken we de Flevopolder in. Onder ons begaven zich ook Dion Beukeboom, Bart van Haaren en Leon Burger, die komend seizoen weinig in het Grontmij Team Amsterdam-tenue uitkomen.

Dit drietal rijdt komend seizoen bij andere (LSE)ploegen, maar is wel lid bij een van de drie Amsterdamse verenigingen. In ieder geval zorgen zij er mede voor dat het niveau van de training best hoog ligt. De wind waaide stevig, regen viel er nauwelijks. Overal werden snelheden van dik boven de dertig gehaald.

Halverwege werd er bij gebrek aan bergen, maar voldoende wind, nog even geoefend op waaierrijden. Op de weg terug naar Amsterdam werden we geteisterd door de enige lekke band van de dag. Sandor stond lek, maar gelukkig konden we een reepje inslaan bij het tankstation.

Na dik 120 kilometers plofte ik thuis op de bank neer. Met een voldaan gevoel. De benen hadden een lekkere inspanning gedaan en mijn fiets was weer smerig. Ik ben toe aan een pizzatje!