maandag 19 november 2012

Nieuw avontuur: China!




















Op je fiets kom je nog eens ergens. Nou ja, op je fiets zelf niet helemaal. Als het goed is vlieg ik volgende week dinsdag met fiets, vier ploeggenoten en een trouwe ploegleider naar China. China? Ja, ook daar fietsen ze. Na Spanje, Belgie, Duitsland, Zweden en Suriname zal China het zesde land zijn waar ik ga fietsen dit seizoen. Het klinkt als 'Living the Dream.'

China, een land met 1,3 miljard inwoners, maar toch weten we er maar heel weinig van. Als je dan een buitenkansje krijgt om er zelf eens een kijkje te gaan nemen, dan moet je dat absoluut doen. De tickets zijn geboekt, het visum is aangevraagd en de benen beginnen langzaam weer op gang te komen. Ik heb er echt zin in. Opnieuw een geweldig avontuur!

We vertrekken dinsdag vanaf Schiphol en vliegen via Moskou naar Shanghai. Vanaf Shanghai vliegen we terug het Chinese binnenland in, alwaar Nanchang onze bestemming zal zijn. Nanchang is een stad met 1,9 miljoen inwoners aan de flanken van het Poyang meer. De ronde die we gaan rijden heet 'Tour of Poyang Lake' en begint 1 december.

Onze ploeg bestaat uit vier Ulysses-leden en één verdwaalde Kannibaal. Arnoud van Groen is ons proflid, die het ook mooi vindt om een weekje in China te koersen. Patrick Ruckert reed afgelopen jaar bij Parkhotel en reed ook al in het blauw-zwart tijdens het NCK. Florian behoeft geen introductie en Martijn Knol is gastrenner van de Kannibaal. Quirijn Smits, absoluut geen familie van....., gaat mee als trouwe ploegleider. BAM, als dat geen mooie week wordt.